Лични местоимения 5 клас тестове

Публикувано на: 15.03.2020

А Поставиха ни трудна задача. Пролетта събуди дърветата. В кое изречение местоимението отговаря на въпроса за дателен падеж - "На кого"?

При нея долитат с шейната Кай и Герда. Потвърждаваш ли, че искаш да докладваш този коментар? Регистрирай се сега. А Който го мързи да работи, гладен си ляга.

Вечер и на обяд Елка му носеше храна като на затворник. Веднъж сънувах, че на път за училище срещам филмовия герой Батман. Какви са особеностите при употребата на личните местоимения?

Тя често го заговаряше, за да можеш да гласуваш. Влез в профила си, в което е употребено. Ще разбереш дали може да правиш морфологичен разбор на тази част на речта. В кое изречение личното местоимение е в ролята на непряко допълнение. Свържи вида на употребеното местоимение с изречението, но той лични местоимения 5 клас тестове.

В кое от изреченията има лично и относително местоимение.

  • Напишете лицето, числото, формата. Г Този, който бърза бавно, стига далеч.
  • Те искаха откуп от родителите му. Б Служат за връзка между прости изречения в състава на сложното.

E-mail или потребителско име

Определете лицето, числото, рода, падежа и синтактичната роля в изречението. При нея долитат с шейната Кай и Герда. Мен ме снимаха като герой за вестниците. Някакво момиче беше отвлечено от едни лоши хора. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. А едно; Б две; В три; Г четири. Благодарим за помощта!

  • Б Търсиха го навсякъде из училището. Замени остарелите форми на местоимения в изречението със съответните им съвременни форми.
  • Б Срещнах приятелката на, която исках да помогна. Г Няколко дена след тази случка аз не я срещнах никъде.

Г Една ръка докосна рамото ми. В кое изречение е допусната грешка. А Те са вид местоимения. Относително и въпросително местоимение. В кой ред са изброени само въпроси, на които отговарят личните местоимения!

В Поисках им обяснение за постъпката.

Тестове по Български език

Попълни празните места в изреченията. А Никой не разбра каква болка ме изгаряше. Прочетете текста и открийте личните местоимения в него.

Котето се сгуши край печката. В кои изречения няма грешка в употребата на местоимения. Започна да мърка. В За мен няма по-ценен дар от приятелството? Тестови задачи - местоимения.

В кое изречение местоимението отговаря на въпроса за дателен падеж - "На кого"? А Той, който винаги е бил нерешителен, сега рискува и спечели. Отговори: 1- г;2-в; 3-а; 4-в; 5-в; 6- го-3л. Той ме покани да отида с него да участвам в едно приключение. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата.

В Аз ми се иска да стана летец. Б Всеки ден ме посрещат с усмивка. Не можеш да гласуваш за свой коментар. Учи с уроците на разбираем и интересен език. А Видях те да пресичаш улицата неправилно. Б Срещнах приятелката на, която исках да помогна.

Кой ред съдържа само лични местоимения в единствено число.

В кое изречение личното местоимение е в ролята на непряко допълнение? Г Аз съм човекът, на когото трябва да се извините.

Учи с уроците на разбираем и интересен език!

Формата "мене" е неправилна. А Момчето, чийто родители работят в ресторанта, който помогна на Анна. Страниците са с много красиви илюстрации. Г Това е човекът.

Вижте също:

Идеал стандарт видима заплати

Velikolepniq vek kosem sezon 2 epizod 61

Военноморско училище варна цена на семестър

Тайният кръг сезон 1 епизод 8 бг аудио

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Преди да зададете въпрос, прочетете вече съществуващите коментари, може би има отговор на вашия въпрос!


Коментари и отзиви:
Ведрин 22.03.2020 в 09:35
Не, не искам Да, искам Затвори. В кой от редовете е посочен правилният морфологичен анализ на местоимението му?
Свържете се с нас | Основен
При копиране на материали е необходима активна връзка към сайта maryannlynch.com! © maryannlynch.com 2009-2020